Često postavljana pitanja

Gdje ste sve prisutni?

U Kvarneru od Lovrana do Smokvice Krmpotske, uključujući cijeli otok Krk te područje Zagreba i okolice.

Koje vrste bazena održavate i čistite?

Klasične s keramičkim pločicama, folijama svih debljina te plastične. Skimerske i preljevne. Ukopne i nadzemne. Vanjske i unutarnje.

Imam montažni dječji bazen bez pumpe, odnosno s malom pumpom. Održavate li takve bazene?

Ne, ali Vam možemo dati besplatne savjete za tretiranje i čišćenje. 

Kako maknuti žuti rub sa stijenke na razini vodene površine?

Keramički bazeni: kad je bazen prazan, solnom kiselinom ili mješavinom alkoholnog octa i sode bikarbone premazati žuti rub, isprati vodom, abrazivnom (najbolje metalnom) spužvom i deterdžentom istrljati rub i ponovo isprati. Po potrebi ponoviti. Kad je bazen pun, mokrom metalnom spužvom istrljati rub.

Plastični bazeni: plastičnom spužvom ili abrazivnim dijelom Viledine spužve istrljati rub.

Folija bazeni: samo se djelomično može ukloniti žuti rub zato jer folija upije žutilo pa ćete prije oštetiti foliju nego potpuno ukloniti žutilo.

Najbolja je prevencija. Za vrijeme sezone jednom tjedno spužvom
očistiti razinu vodene linije, čak i ako je žutilo jedva vidljivo. Na taj način
otklanjate kamenac ili prvi sloj na koji se taloži masnoća od koje nastaje žuti
rub. 

Kojeg proizvođača su kemijska sredstva najbolja za moj bazen?

Više je uvoznika kemijskih sredstava stranih proizvođača, a domaći najpoznatiji proizvođač je Ivero. Najvažnije što morate znati: izbjegavajte miješanje kemikalija različitih proizvođača, prilikom kupovine uvijek pregledajte datum proizvodnje i krajnji rok upotrebe te uvijek, baš uvijek utvrdite koncentraciju kemikalija kako ne biste u svoj bazen unijeli previše kemijskih sredstava.

Koliko često moram održavati i čistiti svoj bazen?

Preporučujemo da barem jednom u tjednu usisate dno i prođete četkom stijenke (ili pustite robota dva puta tjedno) te da svaki puta nakon usisavanja napravite backwash i izvadite i temeljito operete predfilter u strojarnici. Poželjno je odmah od početka sezone jednom tjedno abrazivnom spužvom preći stijenke na vodenoj liniji kako biste onemogućili stvaranje žutog ruba.

Dva puta tjedno je potrebno provjeriti razinu kemijskih sredstava, a svakako nakon kiše i nadopunjavanja vode. Također, ispraznite i očistite filtere u skimerima.

Ne zaboravite mijenjati režim rada pumpe i rasvjete putem timera, jer ćete tako uštedjeti na električnoj energiji ili resursima za oporavak vode zbog zelenjenja. 

Nešto se pokvarilo u strojarnici. Možete li otkloniti kvar?

Specijalizirani smo za čišćenje i održavanje bazena. Manje kvarove na automatskim dozatorima možemo otkloniti kod Vas. Ukoliko je kvar ozbiljniji, možemo odspojiti uređaje te ih poslati našim ugovornim partnerima na popravak ili ih pozvati da Vašu lokaciju. U tim slučajevima se direktno dogovarate sa serviserom.

Kada je potrebno zamijeniti pijesak u glavnom filteru?

Preporuka je da pijesak ostane najduže tri godine u filteru. Potom ga je potrebno zamijeniti.

Uključio sam sklopku za rad pumpe, no čuje se slabašno zujanje, a pumpa ne radi!

Čim motor pumpe zuji, znači da je ispravan. Problem je u ventilatoru koji se zbog kamenca zaglavio. Potrebno je osloboditi kapu ventilatora (križnim odvijačem ili imbusom), rukom zavrtiti ventilator u oba smjera kako bi ga oslobodili od kamenca. Uključite sklopku i ako je potrebno odvijačem malo pogurajte krilo ventilatora.

No, svakako prije uključenja pumpe provjerite i eventualno očistite predfilter. Provjerite i na kojem se položaju nalazi ručica na skretnici.

Imam automatsko doziranje klora i Ph, uključio sam čitav sistem, no na ekranu se očitavaju previsoke/preniske vrijednosti.

Potrebno je kalibrirati automatske dozatore. Ukoliko i nakon kalibracije te nakon što prođe par sati rada cijelog sustava ekrani i dalje ne pokazuju optimalne vrijednosti, ručno izmjerite klor i Ph minus. Ukoliko su vrijednosti na ekranu istovjetne ručno mjerenima, ubacite Ph direktno u bazen. Nakon što se sva voda profiltrira (otprilike nakon dva sata) provjerite ručno vrijednosti. Ako se na ekranu i ručno mjerene vrijednosti razlikuju pozovite nekoga da servisira automatiku. Ako su vrijednosti na ekranu i ručno mjereni istovjetni, potrebno je samo nešto vremena da se klor i /ili Ph iznivelira na optimum.

U svom kraju ne mogu pronaći nikoga tko bi mi održavao bazen. Imate li savjet?

Da li je to možda poslovna prilika za Vas? Možemo napraviti analizu isplativosti, financirati Vam opremu i dati stručno znanje. Pokrenite svoj business kroz franšiznu suradnju.